+32 496 874 213 Katrien@katndogs.be

Over mij

Mijn naam is Katrien…

… en op dit moment zijn er 2 honden in mijn leven: een Engelse Cocker en een Vizsla. Twee totaal verschillende karakters, twee compleet andere persoonlijkheden. De ene een pittige juffrouw met een sterke wil, de andere een onzeker mannetje dat snel overprikkeld geraakt.

Wederzijds respect

Ondanks het verschil in ras, hun ongelijke start in het leven en hun uiteenlopende persoonlijkheden leven we al jaren samen in harmonie. Omdat we als gezin rekening houden met wat ze fijn vinden, begrijpen en aankunnen. Ze zijn allebei getraind, ze kennen en respecteren de huisregels. Onze relatie is gebaseerd op begrip en vertrouwen. Wederzijds. Het is fijn met hen. En zonder is ondenkbaar.

  Hoe het begon

  Het werken als vrijwilliger in een dierenasiel heeft vele jaren geleden mijn ogen geopend. Verbaasd stelde ik vast hoe honden werden afgezet onder bedenkelijke voorwendsels. Ik betwist niet dat herplaatsing in sommige gevallen de beste optie was, maar te vaak bleek een gebrek aan geduld, begrip, inzicht of vertrouwen de reden om zich van de hond te ontdoen. Soms koelbloedig, soms met tranen. Altijd was de hond het slachtoffer.

  Kennis en begrip

  Er bleek nood te zijn aan een beter begrip van wat honden ons precies vertellen. Aan begeleiding, duiding en coaching van mensen die een hond hebben. En dat werd mijn doel. Voorkomen dat honden in een asiel belanden omdat ze verkeerd of niet begrepen worden. Bijtincidenten vermijden doordat we hen beter lezen en begrijpen. Ongewenst gedrag is vaak het resultaat van een slechte communicatie. Wederzijds begrip is een voorwaarde voor een fijn samenleven. En dus ging ik opnieuw studeren.

  De beste keuze ooit

  Ik heb nooit spijt gehad van mijn carrièreswitch. Werken met dieren, en meer specifiek met honden, is immers het fijnste wat er is. De voldoening is zeer groot en de erkenning die je krijgt, zowel van de hond als van de eigenaar, is hartverwarmend.

  Als hondengedragsspecialist wil ik bijdragen tot een betere wereld voor honden. Ook al kan ik de wereld niet helemaal verbeteren, elke tevreden eigenaar die me bedankt voor het versterken van de band met zijn hond, is een stapje dichter bij die betere wereld.

  Mijn methode

  Voor mijn werkmethode baseer ik me niet alleen op ervaring maar ook op wetenschap en onderzoek. Ik help mensen inzicht krijgen in het gedrag van hun hond en reik hen daarvoor trainingstechnieken aan die wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd zijn. Ik pas de positieve gedragstherapie toe omdat ze de gewenste resultaten biedt. En vooral, omdat ze fijn is om mee te werken, voor jou en voor je hond.

  Leren kijken

  Ik leer jou te kijken naar je hond. Wat vertelt hij je? Wat heeft hij nodig? Waar is hij bang voor? Wanneer heeft hij je steun nodig?

  Ik leer je de hondenlichaamstaal aan en hoe je optimaal met je hond communiceert. Opdat jij je hond beter begrijpt. En hij zich begrepen voelt. Hoe jouw boodschap bijgevolg voor hem duidelijk wordt. En je zo de wereld voor hem voorspelbaar maakt.

  Jouw unieke band met je hond

  Ik ben geen hondentrainer die enkel basiscommando’s aanleert. Ik ben in de eerste plaats gedragsspecialist en help met het opvoeden, het trainen en, het allerbelangrijkste, het opbouwen van een waardevolle vriendschapsband voor het leven.

  Ik geloof dat mijn werkwijze een verrijkende weg is om tot een harmonieus samenleven te komen. Ik bied ervaring, inzichten, coaching, zodat jij en je hond een sterke band opbouwen.

  Dus…

  R

  Sta je open voor een wetenschappelijk onderbouwde trainingsmethode?

  R

  Ben je bereid je eigen gewoontes hier en daar aan te passen?

  R

  Begrijp je waarom we geen fysieke correcties geven maar enkel commando’s?

  R

  Besef je dat een hond evenzeer een eigen persoonlijkheid heeft en eigenheden die mee bepalen hoe hij zich gedraagt?

  R

  Kortom, wil je voor succes gaan?

  Dan zit je goed bij Kat’n Dogs!