+32 496 874 213 Katrien@katndogs.be

Angst voor honden

Heb jij angst voor honden?

Als angst voor honden je leven beheerst

Voel je je niet bepaald op je gemak wanneer er een hond in je buurt is? Ben je ooit gebeten geweest door een hond en verstijf je sindsdien als je er een ziet? Ben je gespannen als je door het park loopt en je in de verte een hond bespeurt? Steek je de straat over als een hond je op het trottoir tegemoet komt?

Zou je er alles aan doen om van die angst af te geraken?

Dan ben je bij Kat’n Dogs aan het juiste adres!

Kat’n Dogs helpt bij angst voor honden

Kat’n Dogs biedt niet alleen training en gedragstherapie voor honden aan, maar ook therapie voor mensen die angst hebben voor honden.

Angst voor honden, ook wel bekend als cynofobie, is een veelvoorkomende angststoornis bij mensen, zowel bij kinderen als bij volwassen. Deze angst kan variëren van een milde ongemakkelijkheid in de buurt van honden tot een intense en verlammende angst die het dagelijkse leven beïnvloedt. Gelukkig zijn er verschillende soorten therapie beschikbaar om mensen te helpen hun angst voor honden te overwinnen.

Hondenlichaamstaal

Naast cognitieve gedragstherapie, exposuretherapie, hypnotherapie, eye movement desensitization and reprocessing en virtual reality-therapie, is het belangrijk dat je in de eerste plaats kennis hebt van hondenlichaamstaal. Het beter kunnen lezen van honden en dus beter begrijpen wat ze ons precies vertellen, neemt al heel wat spanning weg. Het beter kunnen begrijpen van hondengedrag in een bepaalde context maakt dat jij je meer ontspannen voelt. Bijgevolg voelt de hond zich ook beter op zijn gemak. Jouw gedrag veroorzaakt altijd een reactie bij de hond, het werkt zowel in de positieve als in de negatieve zin en altijd in beide richtingen.

Kat’n Dogs helpt jou je hondenangst te overwinnen

Als hondengedragstherapeut heb ik jarenlange ervaring in het trainen van honden en het werken met mensen die, vaak al van kinds af, angst hebben voor honden.

Ik leer jou de hondenlichaamstaal aan en help je zo om je hondenangst te overwinnen. Die kennis van de hondentaal zal je helpen om je comfortabeler te voelen in het bijzijn van een hond. Wanneer je weet wat een hond je precies vertelt, zal je je meteen beter op je gemak voelen in zijn nabijheid. Misverstanden of het verkeerd interpreteren van honden leiden vaak tot angst die vermeden had kunnen worden.

Hoe gaan we te werk?

We starten met het aanleren van de hondenlichaamstaal. Je krijgt een presentatie die rijkelijk geïllustreerd is met foto’s en filmpjes van honden. Je leert hoe je de hondenlichaamstaal leest en herkent. Je wordt begeleid in het interpreteren van situaties waarin honden omgaan met elkaar en met mensen. Ik neem je bij de hand om honden te lezen en te begrijpen.

Fijn als je zelf een hond hebt want dan kan je dagelijks oefenen met het lezen en herkennen van zijn lichaamstaal. Indien je zelf geen hond hebt, gaan we samen aan de slag met honden die ik daarvoor geschikt acht en die jou kunnen helpen om verlost te worden van je hondenangst. We doen het stap voor stap, op jouw tempo, wanneer jij er klaar voor bent.

Ik leer jou technieken die je kan toepassen wanneer je toch eens met een vreemde hond geconfronteerd wordt, denk maar aan een hond die plots blaffend voor je staat tijdens een boswandeling. Ik wijs je op technieken die helpen om de hond te kalmeren en zo de situatie niet te laten escaleren.

Eindelijk kunnen genieten van een ontspannen boswandeling…

Heb je er al eens aan gedacht hoe fijn het zou fijn mocht je van die angst verlost zijn? Dat je hersenen niet meer in de alarmfase gaan wanneer je in de verte een hond spot? Dat je eindelijk ontspannen van die wandeling kan genieten, want daar dient ze tenslotte toch voor?

Als je angst voor honden of cynofobie hebt  is het belangrijk om hulp te zoeken en de angst niet te negeren. Therapie kan een effectieve manier zijn om de angst te overwinnen en het dagelijks leven te verbeteren.

Aarzel niet en neem vandaag nog contact op!

Als je op zoek bent naar een oplossing voor je angst voor honden, dan ben ik er om jou te helpen.

Als professionele hondengedragstherapeute en hondentrainer sta ik klaar om jou te begeleiden in het overwinnen van je angst en het opbouwen van een positieve relatie met jouw hond of die van een ander.

Therapie bij angst wordt berekend aan € 65/u

Kat'n Dogs | Schaveystraat 27 | 3040 Neerijse | +32 496 874 213